PARCOURS HOGE RIELEN - WINTERWARM
TIELENfestival WinterWarm
Warm In januari en februari kan je in de bossen van de Hoge Rielen wonderlijke voorstellingen en concerten meemaken tijdens de tweede editie van 'WinterWarm’. Deze concerten maken deel uit van het programma. Met dit parcours kan je genieten van drie concerten op verschillende locaties in de Hoge Rielen. Wij voorzien het vervoer ter plaatse.

Maarja Nuut (Estland) Maarja Nuut brengt soundscapes en zang op basis van traditionele folksongs uit Estland met live elektronica. Maarja Nuut is een jonge getalenteerde vioolspeelster en zangeres afkomstig uit het noorden van Estland. Haar muziek is geïnspireerd door de tunes van oude dorpsmuzikanten, traditionele dansen en verhalen die ze combineert met live elektronica. Ze maakt loops van haar vioolspel en speelt en zingt daar weer over heen. De muziek van Maarja Nuut is betoverend, fris en hedendaags met een folkloristisch randje waarbij ze je in een unieke klankwereld leidt met hypnotische vocale harmonieën op lagen van strijkers en elektronica. In 2013 debuteerde ze met het album 'Soolo' en vorig jaar verscheen 'Une Meeles'.

"One of Europe's most versatile and exciting bands" (Songlines)
"Maarja Nuut makes utterly compelling, hypnotic music in the simplest of ways" (The Quietus)

website Maarja Nuut

Stef Kamil Carlens Stef Kamil Carlens is als muzikant bekend sinds de jaren ’90, maar ‘Stuck In The Status Quo’ is zijn eerste solo album. Hij zat in dEUS, Moondog JR, Kiss My Jazz en Zita Swoon Group. Die laatste band zette de afgelopen jaren vooral in op de combinatie van dans en theater. Met dit verse werk grijpt Carlens terug naar de muzikale inspiratie. In de loop der jaren verzamelde hij een uitgebreid instrumentarium, en dat is ook terug te horen op ‘Stuck In The Status Quo’. Het is popmuziek met een eigenzinnige draai aan die hij grotendeels zelf inspeelde. Verwacht je aan een indringende live weergave van het solodebuut, aangevuld met songs uit zijn vroegere uitgebreide repertoire.

website Stef Kamil Carlens

Bart Maris - Loops Trompettist Bart Maris mag gerust een muzikale duizendpoot genoemd worden. Gedurende ruim een decennium is hij niet weg te slaan uit de Belgische muziekscene en is hij in meer groepen en ensembles terug te vinden dan een mens kan tellen. Ook qua stijl kan je hem niet in een vakje plaatsen. Je vindt hem zowel terug in de wereld van de improvisatie en free jazz, maar evengoed in rock, fusion en wereldmuziekensembles. Hierbij een greep van groepen waarin hij actief is/was: Think of One, Jaune Toujours, Va Fan Fahre, Electric Barbarian, Flat Earth Society (FES), Nanookkwartet, Olla Vogala… Met Loops laat hij een orkest van oude bandopnemers op je los, elk met een geluidsfragment van verschillende lengte die in loop worden afgespeeld. Het resultaat: een steeds wisselend klanktapijt waarop Maris prachtige trompetsolo’s plaatst.

website Bart Maris
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

meer informatie
 
0032.14 41 69 91